Om UKA

Studentuka er en kulturfestival for Studentene i Tromsø og skal piffe opp det mørke vinterhalvåret. Festivalen finner sted fra 17. februar til 1. mars 2015. Det hele starter med LilleUka den 17. og 18. februar (les: Om LilleUka), før StudentUka starter for fullt! Uka består av arrangementer som foredrag, revy, idrettsarrangementer, temakvelder og konserter. Disse arrangementene vil i stor grad finne sted på campus Breivika og ved Studentsamfunnet Driv. Det vil være innslag både fra utlandet og Norge, med fokus på lokale aktører og studentbidrag. Formålet med Studentuka er å lage Norges beste studentuke, og for å klare det trenger vi DEG!

 

KONTAKT OSS:
ukastyret@gmail.com
for henvendelser til styret, som er ansvarlig for å arrangere StudentUKA.

ukarevyen@gmail.com hvis du har spørsmål knyttet til UKA Revyen.

ukafrivillig@gmail.com hvis du har spørsmål angående frivillig arbeid for UKA.

 

UKA Revyen

Har du en indre revysjel som ønsker å se dagens lys? Uansett alder, uansett erfaring: Vi ser etter DEG! Les mer om revy arbeidet her.

LilleUKA

lilluka logo
LilleUKA er en «mini-festival» for barna i studentbarnehagene, og er et resultat av et godt samarbeid mellom Uka og Samskipnadens studentbarnehager. LilleUka varmer opp for resten av Uka og finner sted 17. og 18. februar 2015. Denne delen av StudentUka vil ta form gjennom ulike arrangementer og aktiviteter som preges av lokale bidragsytere. Her får barna oppleve universitet i Breivika, og er med på å sette sitt eget preg på starten av Uka. Barna får derfor et unikt og spennende tilbud, i tilknytning til studentbarnehagene i Tromsø. Vi vil komme tilbake til mer info vedrørende prosjektet fortløpende!

 

Kraft Convention
kraft convension flyer

Få en sporty start på StudentUKA med Kraft Convention, tidenes største arrangement i regi av Studentidretten. Kraft Convention gir trening for enhver smak, enten du ville danse, strekke, løfte, sykle eller klatre. Du har mulighet til å sette sammen 6 timer, og slik skreddersy dagen etter dine ønsker. Du finner dine favoritter, samt enestående konsepter på timeplanen, både i sykkelsalen, speilsalen, slyngerommet, i hallen, på styrkerommet og i klatreveggen.

Sett av lørdag 14. februar til en dag med nye erfaringer, kunnskap og inspirasjon. Dette folkens; blir årets treningsfest!

Påmelding og timeplan: http://kraftconvention.ibooking.no/

Pris
Kr 100,- for studenter og medlemmer

Inkludert
Gruppe-/sykkeltimer, workshop, foredrag
Goodiebag
Kaffe under arrangement
«Gå forbi køen» på Student-uka arrangement
PT’er på jobb i styrkerommet svarer på spørsmål og gir veiledning
Klatreaktiviteter og gratis prøveklatring

UKA Historien

UKA ble første gang arrangert i 1983 og besto da hovedsaklig av en revy, men også med en rekke andre kulturelle innslag. UKA83 ble arrangert etter at det året før hadde blitt satt opp en revy i anledningen Universitetet i Tromsøs 10 års jubileum. Etter denne revyen bestemte initiativtagerne seg for å arrangere en studentuke året etter, og dette ble dermed den første UKA i Tromsø.

Senere førte dette til opprettelsen av det første studenthuset, i Skippergata 44, lenge før Driv ble etablert.

Siden den gang har UKA blitt gjennomført hver andre år, og har over tid utviklet seg til et større og større konsept. Nå gir UKA plass til et bredt spekter av kulturelle innslag, samt muligheten til å profilere studentorganisasjoner og studentaktiviteter byen rundt. Før studenthuset Driv åpnet dørene var dette lenge et felles høydepunkt for alle byens studenter.

UKA99

Da byen på dette tidspunktet enda ikke hadde et studenthus, foregikk det meste av konserter og aktiviteter på campus. Forskjellige auditorier, samt kantiner fungerte som mer eller mindre vellykkede scener. Konsertprogrammet dette året bød på blant andre Bel Canto, Lillebjørn Nilsen, Unni Wilhelmsen, The Soundtrack of Our Lives og D’sound.

UKA01

Driv var stedet og forventningene var høye. Programmet var kanskje ikke helt på høyde med UKA99, men med nytt studenthus og sterkere studentånd var man særdeles positivt innstilt. Dette viste seg dessverre å slå feil. Dårlig konsertoppmøte og lite folk gav UKA01 en økonomisk knekk. Høydepunkt var likevel Bjørn Berge og et heidundrende fyrverkeri.

UKA03

Hva kan man si.. Gåte, Pornshots, Ralph Meyers & the Jack Herren band, Vidar Busk, Maria Solheim og Ugress. For å nevne noen. Studenthuset driv feiret 3-års dag med brask og bram og UKA kuliminerte med en ellevill konsert med Kaizers Orchestra og Steve’O ”Jackass”.

UKA05

Programmet denne UKA var spekket med godbiter som Big Bang, Magnet, Bjørn Berge, Thulsa Doom og Team Zappa. Det ble satt fokus på Israel/Palestina konflikten gjennom debatter og utstillinger på Driv. Barnedag, bokdag og livsnyterdag med stand-up, backpacking foredrag og matlagingskurs gav studentene en mulighet til å utvide horisonten. Provisorisk øltelt på campus ga dem muligheten til å la være. UKA05 var i det hele tatt en brakende suksess både kulturelt og økonomisk.

UKA07

Med Sparebanken Nord-Norge som hovedsamarbeidspartner fikk man løftet UKA til et nytt nivå, med bla. Datarock, Sondre Lerche, Otto Jespersen, El Caco, Jo Nesbø, Martin Kellerman. UKAhjelpa ga kr 10 000 til Kafe X.

UKA09

I 2009 kunne man skilte med artister som Big Bang, Harrys Gym, I was a King, Cyaneed. Og arrengementer som NM i Fuzzball og foredrag med Gunnar Sønsteby.

UKA10

I 2010 er Studentuka flyttet til høsten, og ble for første gang arrangert kun ett år siden sist.

UKA13

StudentUKA 2013 ble flyttet tilbake til vårsemesteret og ble arrangert på slutten av februar. Med støtte fra Sparebank 1 Nord-Norge sto bl.a. Sirkus Eliassen på scene. Det gjorde også A-lee, A-laget, Mikhael Paskalev, Dimension Act og Hjerterå. Det var quiz med Leo Ajkic (kjent fra P3 og NRK), diverse andre konserter med lokale band (Dull Boy Jack, Mining in Yukon, Ohmwork, Skada Vara, Barrelhouse) og en rekke andre kulturelle aktiviteter.

UKA 15

17-28 februar 2015 kom Studentrevyen: Den Miserable tilbake med stor suksess. UKA 15 ble i stor grad arrangert på det nye studenthuset i Mack-kvartalet. Foredrag med Andreas Wahl og Audun Hetalnd, bokbad med Linnea Myhre. Konsert med Bernhoft (solo), Todd Terje + F.A.C.E og Casa Murilo. Snøskredkurs og volleyballturnering ble også holdt.